четвъртък, 12 юли 2012 г.

Живот, Вяра, Качество!

Какво, Как, Защо? Все въпроси, с които сме запознати. Имаме представа, също така, що е знание. Но знаем ли, че То е в нас и около нас? Знаем ли, че с една мисъл или едно протягане на ръка можем да достигнем до него? Знаем ли, че реално се докосваме само и единствено до това, което желаем? По-скоро не.
До знание се достига по много начини: опит, усет, късмет. Но целенасочения начин да достигнем до знанието е, да си зададем правилните въпроси.

Какво е живота? Животът е кучка и накрая умираме. Животът е денят, който си отива неусетно. Животът е низ от неконтролирани случайности, които ни поставят в различни ситуации и ни карат да се чувстваме по различен начин.Ммм…..не.

Какво е животът всъщност?
Животът е низ от мигове. Мигове, които ние контролираме кога и как да се случват. Мигове, които ние зареждаме с енергия и чувства. Мигове, които ние сами избираме какво и колко да значат за нас. Ние избираме какво да вземем като опит от тези мигове. Ние изграждаме тези мигове. Ние ги пълним с очаквания, желания и копнежи. Ние позволяваме на тези мигове да се случат. И тези мигове се случват до колкото НИЕ си ПОЗВОЛИМ.

Някои хора вярват в съдбата и нейната предопределеност. Други хора вярват в Бог, и в това че има сила по-велика от нас, която определя какво да се случи. Трети вярват в любовта и вечния мир.

Това, в което аз вярвам, са моите възможности. Това е капацитетът на въображението ми. Това е силата и енергията, която влагам в действията си. Отдавайки по-голямо значение на нещо извън мен, би означавало да омаловажа това, което съм аз и това което аз мога да направя. Знам, че нещата не винаги са в наши ръце и не винаги зависят от нас. Но това не променя тяхната същност и не трябва да променя нашето отношение към тях.

Животът за отделните хора представлява нещо различно и уникално. Но общо за всички ни е, че се стремим към нещо. Някои хора искат да разберат себе си по-добре, други искат да изкарват повече и повече пари и ресурси. Трети искат да сбъднат мечтата си да отидат на другия край на света за да се уверят, че там не е краят на света.. Стремежите и желанията, които имаме изпълват нашия живот. Докосвайки се до тях или изпълнявайки ги, ние се развиваме и усъвършенстваме. Вдигаме летвата на желанията и на изискванията. Променяме себе си за да се нагодим към постигнатото и новите стремежи..

Тук идва Качеството. Качеството е величина, различна за всеки от нас. Ние я прилагаме към всеки аспект от живота си съзнателно или не. Ние отнасяме това качество в сегашния момент към миналия ни опит и бъдещите ни желания. И точно това качество е пълнежа на моментите в нашия живот. Дали ще е приятното парти, на което сме били снощи, дали ще е смисленият разговор, който провеждаме с приятел/и или просто ползотворната почивка вкъщи с дистанционно пред телевизора.

Тук е разликата между всички нас - начина на развитие, на усъвършенстване, начина на достигане до качеството, до мига, до живота и най-важното начина, по който ще го осъзнаем и приложим. В крайна сметка живота и всяко нещо от нашата среда, било то реално или ментално е въпрос на собствено ни възприятие. Ние се филмираме с хубави или лоши мисли за да разберем това, пред което сме изправени, и точно този избор в нас е ключът към успешния живот. В края на краищата, ние всички сме хора. Ние изграждаме вътрешния си свят и това как се чувстваме. Следователно НИЕ САМИТЕ сме ключа към живота, които искаме да водим, защото от нас зависи как го възприемаме. А за да вървим напред ни трябва да знаем само едно - има ли действие, има и резултат. А бездействието е просто емоционална яма пълна със страх :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар